Laatste kans! Profiteer nu nog van 6% btw op nieuwbouw, voor het te laat is.

Ben jij ook overtuigd van de voordelen van nieuwbouw, maar stelde je de aankoop van je droomwoning nog uit? Dan is de recente beslissing van de overheid mogelijks een duwtje in de rug om sneller te beslissen. Het huidige gunstregime van 6% btw bij sloop- en heropbouw wordt immers niet langer verlengd. In deze blogpost doorlopen we samen de details van deze nieuwe regels, en leggen we uit waarom nu het perfecte moment is om toch te gaan voor die droomwoning!

Wat houdt de nieuwe wetgeving juist in?

Het btw-tarief van 6% werd in 2021 ingevoerd als tijdelijke maatregel om om de aankoop van een duurzame nieuwbouwwoning of -appartement te promoten. Dit bleek voor kopers, bouwpromotoren en de vastgoedsector in het algemeen een heel positieve beslissing. Dankzij deze btw-verlaging zagen starters, jonge & grote gezinnen en empty nesters hun droom van een nieuwbouwwoning in vervulling gaan.

Francar - wonen op maat van jouw gezin

Recent stelde de overheid deze regel echter in vraag en werden ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Vanaf 1 januari 2024 vervalt de 6% btw op nieuwbouwwoningen en -appartementen. Dit betekent dat het kopen van een woning of appartement in een nieuwbouwproject maar liefst 15% duurder wordt. Een flinke hap uit jouw budget, zeker als je daarnaast ook de reeds gestegen vastgoedprijzen van de voorbije jaren in rekening brengt.

Vandaag kopen in Francar Deerlijk? Geniet van 15% korting!

Potentiële kopers van een eigen appartement of woning in Francar kunnen genieten van een overgangsmaatregel. Deze is van toepassing gezien de omgevingsvergunning voor het project werd ingediend vóór 1 juli 2023. De overgangsmaatregel loopt tot eind 2024.

Concreet betekent dit dat je potentieel enorm kan besparen op de aankoop van jouw nieuwbouwappartement in Francar. Dankzij de overgangsmaatregel geniet je van een directe financiële impact van maar liefst 15%, wat voor een gemiddeld appartement van 303.167 euro oploopt tot een korting van maar liefst 45.475 euro.

Francar - wonen op maat van jouw gezin

Kopen in Francar kan voor jou een korting van 15% betekenen, op voorwaarde dat:

  • Je jouw toekomstige nieuwbouwwoning of -appartement koopt als natuurlijk persoon. Je koopt hier niet via jouw vennootschap.
  • Dit je enige en eigen privé-woonst is, voor minimaal de eerste 5 jaar.
  • De bewoonbare oppervlakte maximaal 200m2 bedraagt. Elk appartement of woning in Francar blijft onder deze grens, dus hiervan hoef je je alvast niets aan te trekken.
  • De factuur waarbij de btw-opeisbaar is, werd uitgereikt voor 1/01/2025.
  • Je de nodige btw-verklaring ondertekent.

Bespaar vandaag

Als je nog twijfelt over het juiste moment om over te gaan tot de aankoop van jouw droomwoning, dan is dit het moment om actie te ondernemen. Met de toekomstige btw-wetgeving in zicht, kan je potentieel aanzienlijk besparen en krijg je de kans om duurzaam te investeren in jouw toekomst!

Het is belangrijk om op te merken dat deze overgangsfase tijdelijk is. Om van het fiscaal voordeel te genieten, moet je snel handelen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de exacte deadline en neem contact op met onze sales advisor, zodat jullie samen tijdig alles in orde kunnen brengen.

Contacteer ons

We helpen jou graag verder met meer informatie. Vul het formulier in of contacteer ons rechtstreeks.

Projectlocatie

Sint-Rochusweg 50
8540 DEERLIJK

ContactT. 0477 80 61 11
E. sales@ion.be
www.ion.be
Vredestraat 53
8790 WAREGEM

 

Lokale makelaar

T. 056 605 605
E. waregem@dewaele.com
https://www.dewaele.com/nl/
Stationsstraat 31
8790 Waregem

Logo ION